månadsarkiv: juli 2012

Nyckfullt!

Det är det minsta man kan säga om vädret i sommar! Höskörden är inte klar ännu då vädret har lätt för att ändra sig, men skam den som ger sig. Vi hoppas att det snart börjar närma sig ett slut på slåttern.

Irene och Beck

Irene och Beck

Vi har i sommar haft Irene Gidmark här som hjälp oss enormt mycket, STORT TACK! Synd bara att sommaren gått så fort. Vi hoppas att hon kommer tillbaka.

Thomas och Jakob med Lanz

Thomas och Jakob med Lanz

 

Minna med Hera

Minna med Hera

Sista helgen i juni var det körläger ett av två i sommar, sex deltagare både med egna hästar och lånade deltog. Det var en mycket trevlig helg där vi varvade praktisk körning med teori. Vi kommer att boka datum till nästa sommar för lägerverksamhet även då, eventuellt ett som blir ytterligare någon dag längre.

När det gäller betäckningar har det inte varit något topp år, tre utomstående ston har varit hit på betäckning, samtliga till Bergakung. De andra hingstarna har inte betäckt något alls.
Jag har lagt till en underrubrik till Bergakung med hans avkommor, Isman kommer också att få en. Igår visades vår uppfödning Unna (född 2005 e. Bergakung 1883 u. Unsi 22536) för stamboksföring i Nossebro, hon erhöll 9-8-8-8-8=41 p och premierades med B, grattis Ingela till ditt fina sto.

Än så länge är det bara Meja som vi har kollat av våra egna ston och hon är dräktig med Bergakung, Mullra och Rusta ska kollas framöver. Undra var vi med till Bonaparte, hon blev dock inte dräktig på de två försök som vi gjort och får därför ett viloår.