Om oss

En kort presentation av familjen på Sidalens Naturbruk. Vi flyttade till gården i februari 2002, då fanns här 10 dikor av korsningsras, mest simmental/charolais. Korna började att bytas ut mot en renrasig besättning med stamboksförda Aberdeen Angus, numera är korna borta och lagården ombyggt till stall. Med oss i flytten hade vi fyra nordsvenskar Herman, Lanz, Bergakung och Boss.

Thomas Lindbäck är uppväxt på gården, under hans barndom var det mjölkkor som var huvudförsörjningen på gården. Han är utbildad snickare och har arbetat med det innan viljan att prova något nytt tog överhand och han började att studera.
Hästintresset började i 20 årsåldern med körkurser, så småningom köptes ett angloarabsto med föl vid sidan. Det fölet och även dess helsyster kördes in och de användes i enbet- och parkörning för vagn, i skogen och jordbruket. Då han träffade Anna-Caisa köpte han första nordsvensken, Boss.

Foto: Eva Carlsson

Anna-Caisa är uppväxt i byn Krokträsk där det under uppväxten fanns får, kalvar, grisar, höns, hund, katt, kanin och tamrenar som hennes pappa drömde om att kunna köra. Hon har gått naturvetenskaplig inriktning på Grans, och därifrån arbetat som bla personlig assistent, inom hemtjänsten, projektledare, ansvarig för sambeten och premieringar. Numera ingår taxichaufför också som en av sysslorna. Hon började med halvblod och då var det ridning som gällde, efter något år saknade resten av familjen delaktigheten i hästintresset så då kom första körhästen till gården, nordsvensken Herman.

DSC_0551

Februari 2004 föddes dottern Elsa och i december 2008 föddes sonen Anton. Barnens första ponny är shetlandsponnyn Olivia. Barnen får följa med på föräldrarnas olika upptåg, de har inget emot att sitta på kuskbocken i fyra timmar på midsommarafton och prata med folk som vill åka.
Förutom hästarna finns hunden Nikke, en finsk spets och stallkatterna Zlatan och Chess.